Saturday, January 26, 2008

Αν η δημοσιογραφία ήταν


Ζώο, θα ήταν ελέφαντας : αν κάνει ζημιά δεν μπορεί να κρυφτεί. Μπορεί όμως να κάτσει από πάνω και να την κρύψει. Τρώει από εκεί που κανείς άλλος δεν φτάνει να απλώσει το χέρι του.


Χρώμα, θα ήταν άχρωμο διαφανές : για να μπορεί να μετατρέπεται ανάλογα με τις περιστάσεις σε όποιο χρώμα βολεύει.


Ταινία, θα ήταν σινεφίλ : όσες φορές προσπάθησε να προβληθεί στο ευρύ κοινό, δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Το θέμα όσο καμένο και να είναι θα βρεθεί παραγωγός που θα θέλει να το χρηματοδοτήσει, μόνο και μόνο για να αποκτήσει τον τίτλο και μαζί με αυτό δύναμη. Μπορεί να έχει στοιχεία μπλοκμπάστερ αλλά να συνεχίσει να δηλώνει σινεφίλ.


Έντομο, θα ήταν κατσαρίδα : γιατί ξέρει να επιβιώνει και ενώ όλοι τις σιχαίνονται, όταν έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους φοβούνται να τις τσαλαπατήσουν.


Φαγητό, θα ήταν κρέπα : για να έχει πληθώρα επιλογών στους συνδυασμούς και να μη βαριέται, αλλά και για να τους ικανοποιεί όλους. Εκεί που τη δαγκώνει κάποιος αντιλαμβάνεται ότι ο κρεπατζής έχει βάλει και μπανανίτσα μαζί με τη σοκολάτα- μπισκότο που ζήτησε, αλλά δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι δικό του το λάθος και ότι η κρέπα είναι του διπλανού.


Λουλούδι, θα ήταν τσουκνίδα : ξεπετάγεται από παντού και δε χρειάζεται σπόρο ή λίπασμα για να επεκταθεί, βρίσκει από μόνη της.


Παιχνίδι, θα ήταν μπάρμπι : κάποια στιγμή όλοι τη βαριούνται.


1 comment:

Andreas_ said...

Είναι αξιοπρόσεκτες πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στο χώρο της δημοσιογραφίας........ παρεμπιπτόντως καλή αρχή , βρήκες και βαρβάτο θέμα να ξεκινήσεις ;)